dimarts, 25 de novembre del 2014

A PROPÒSIT DEL TANCAMENT TEMPORAL DEL CIE DE VALÈNCIA: UN TESTIMONI DES DE LA CAMPANYA CIES NO



Compartim ací el testimoni enviat per una persona que participa activament dins la Campanya CIEs no, compartint el seu crit: CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!!!

"Des de fa uns dies, es rumoreja entre els interns i les interns del CIE de Sapadors de València la possibilitat d'un proper tancament del centre.
- “Lo van a cerrar. Esto se cierra.” - ens comenten aquelles persones a qui visitem setmanalment.
- “Pero, ¿qué pasará con nosotros, entonces? - acte seguit, dubtes com aquest els venen al cap també i ens ho expressen, inquiets.
-Ojalá se cerrara, pero no, esto no se cierra aún ...- Nosaltres, sense saber que les seues sospites tenien un fonament, intentem llevar-los eixa idea del cap. Una idea, per contra, que totes i cada una de les persones que com cada darrer dimarts de mes ens reunim ací, compartim i desitgem amb vehemència.

Aquesta setmana les sospites han pres més força: efectivament, el centre es tanca.
Però no perquè els organismes i agents implicats al darrere de la trama i el negoci que conforma els CIE hagen decidit que realment es tracta d'una brutalitat i una privació de drets per a les persones internes, sinó per tractar de posar fi a una “invasió” de ”xinxinos” com ells els anomenen, que ja no eren capaços de controlar.
- Los xinxinos están por todas partes. Ha llegado un momento que incluso les hemos visto corretear por encima de las mesas de los oficinas de la propia policía”-. I és eixa la raó, i no altra, que ha provocat el tancament.
Perquè una plaga de xinxes que no deixa dormir a les persones internes a causa de les picadures que els cobreixen braços i cames “és un problema que no requereix d'una intervenció més enllà de canviar quatre matalassos i quatre llençols”. Però si toca “a los cuerpos de seguridad del Estado”, en eixe moment, ja el problema sobrepassa la ratlla.

No és que no ens alegre que facen alguna cosa al respecte i tracten de posar remei a la situació. La qüestió va més enllà:
Darrere d'un tancament com el que tindrà lloc demà, dimecres 29 d'octubre de 2014, hi ha moltes històries que no es conten i a les quals nosaltres, ací reunits, volem donar veu.
Darrere del tancament, hi ha unes persones que han sigut traslladades la darrera matinada al CIE de Zona Franca, Barcelona o al de Aluche, Madrid. Persones a les quals algunes de nosaltres visitàvem. Persones que tenen nom i cognoms, a més d'un vincle amb aquesta terra. Potser tenen familiars, parella o amigues i amics. Però això, a les persones responsables d'aquesta barbàrie no se'ls ha passat pel cap, o pitjor encara; se'ls ha passat i ho han ignorat.
Tractem d'imaginar -i dic tractem, perquè en una situació així és molt difícil d'arribar a empatitzar totalment-, que som l'amic o amiga d'una d'aquestes persones.
Com cada matí, sortim de casa i acudim a l'Av Doctor Waksman per parlar els 10 minuts de rigor amb el nostre amic que està a l'interior. Aquest matí, en canvi, no hem pogut gaudir ni tan sols d'eixos 10 minuts. En donar el seu nom per visitar-lo, ens comenten que ha sigut traslladat a Barcelona i que no tornarà.
(…)

Aquesta sensació que probablement molts de vosaltres esteu tenint ara, és la que hem sentit el meu company i jo aquest matí en entrar al CIE i preguntar per Ousmane. Visitàvem a aquest xic senegalés, que duia a València des de 2006. Feia la seua vida com podia -o millor, dit, com li deixaven fer-. Ahir mateix parlàrem amb ell per telèfon i ara no sabem res d'ell.
(…)
Com Ousmane, hi ha moltes altres persones que pateixen tractes discriminatoris i inhumans dia a dia darrere d'aquests murs aparentment inofensius.

Avui aprofitem per denunciar-ho i dir que CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada