divendres, 19 de setembre del 2014

Fugarse del CIE de Valencia

Durante estas semanas se ha producido la fuga de 10 personas del CIE de Valencia, y el intento frustrado de otras 100.

Las situaciones limites en las que se encuentran estas personas les han llevado a esta determinación extrema, como les llevaron a la huelga de hambre de más de 100 internos hace sólo unos 6 meses también en el CIE de Zapadores de Valencia.




Repreduim les noticies a La Veu del PV

S'escapen 10 persones del Centre d'Estrangers de València
La delegació del govern espanyol ha encarregat un informe intern per esclarir les circumstàncies de la fugida

Deu immigrants en situació irregular van escapar aquest diumenge del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de València després d'aprofitar una distracció d'una netejadora i d'un agent de servei, segons que han explicat fonts policials i de la delegació del govern espanyol al País Valencià, que ha iniciat una investigació per esclarir les circumstàncies de la fugida.

Segons les mateixes fonts, els interns varen fugir en grup formant una petita allau que no va poder ser controlada per l'agent. En un primer moment, un total de 17 persones van fugir del CIE del carrer Sapadors de la ciutat. Els agents van poder localitzar-ne 7 a l'interior mateix del CIE i carrers pròxims a l'edifici, han explicat.

Els fets van ocórrer aquest diumenge al migdia i van ocasionar lesions lleus tant a la netejadora com a l'agent de servei de la policia espanyola a causa de les empentes per poder forçar la fugida.

La policia ha iniciat un dispositiu de recerca per poder localitzar els 10 interns que han fugit, la majoria de nacionalitat algeriana.



La Policia frustra un nou intent de fugida d'uns 50 interns del CIE de Sapadors

La Policia ha frustrat un nou intent de fugida d'uns 50 interns del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors a València, després que aquesta mateixa setmana un total de 10 interns aconseguiren escapar-se aprofitant l'entrada del servei de neteja.

Els fets es van registrar aquest dimecres a la vesprada, sobre les 19 hores, després que un dels interns sol·licitara a la Policia les seues pertinences, la qual cosa va obligar un dels agents a obrir una porta que comunicava el pati amb el passadís.

En obrir la porta d'accés, l'agent va ser abordat per uns 50 interns, que van intentar accedir al passadís, on es troba el botó d'obertura de portes del complex policial.

Per a frenar la fugida, van intervenir els cinc policies que es trobaven allí en aquell moment, i després d'espentes i forcejaments, alguns d'ells, igual que altres interns, van resultar ferits amb lesions lleus.

La Policia va poder finalment frenar aquest nou intent de fugida, que es va produir després que diumenge passat un total de 10 interns ja escaparen del centre aprofitant l'entrada del servei de neteja. Del total de fugats, els agents n'han pogut detenir dos, mentre que segueix cercant els altres huit.


Patio interior del CIE Zapadores en Valencia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada